Pravno obvestilo

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

spletne strani www.d-obro.si

Splošne določbe

Splošni pogoji spletne strani www.d-obro.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Splošni pogoji spletnega trgovanja se nanašajo na prodajo preko spletnih strani www.d-obro.si katere lastnik je podjetje D-OBRO, GOSTINSKA DEJAVNOST - JOSO OBROVAC S.P., Cankarjeva ulica 84, Nova Gorica, 5000 Nova Gorica, Slovenija, vpisano v v poslovni in sodni register RS z matično številko: 6703755000 in ID številko za DDV:SI 61889989 (v nadaljevanju ``ponudnik``).

Splošni pogoji trgovanja po spletu obravnavajo delovanje spletne strani, pravice in obveznosti kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem izdelkov. Kdor se poslužuje spletne strani ali aplikacije, prevzame tako splošne poslovne kot tudi uporabniške pogoje. Objavljeno vsebino uporablja vsak na lastno odgovornost. Z uporabo spletnega in mobilnega mesta www.d-obro.si, vsak uporabnik izkaže, da je seznanjen s temi pogoji in se z njimi v celoti strinja. Ob nestrinjanju z njimi, spletne strani, aplikacij in storitev ne sme uporabljati.

Zaradi stalnega izboljševanja in širitve naših storitev si www.d-obro.si pridržuje pravico, da pogoje uporabe posodobi kadarkoli, ne da bi o tem prej obvestil uporabnike oz. obiskovalce.

 

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
  • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku, razen sezonskih artiklov),
  • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
  • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebuje davek, stroške prevoza in način plačila.

Prav tako mora biti razviden tudi časovni rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, pa tudi to, če in koliko stane kupca vračilo artikla,pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Ponudba izdelkov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba v spletni strani www.d-obro.si ažurira in spreminja pogosto in hitro.

 

Cene

Cene so v EUR in vsebujejo DDV.

Cenik velja od 1. 3. 2019. Pridržujemo si pravico spremembe cen brez predhodnega opozorila.

Minimalno naročilo za dostavo je 6,00 EUR.

Dodatki se prištevajo in cene se ne odbivajo.

Pice se lahko naroči tudi pol ene vrste pol druge.

Cene dostave na dom:

  • Nova Gorica, Solkan ………. 0,50€
  • Kromberk ……………… 1,00€
  • Rožna Dolina …………. 1,00€
  • Šempeter, Ajševica … 1,50 € (dostavljamo samo za naročila nad 10,00 €)

Cena embalaže za dostavo………….0,50€

Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Informacije o ceni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ceniki na spletni strani www.d-obro.si so zgolj informativne narave.

Spletna stran vsebuje veliko število menijev in izdelkov, zato je vedno mogoče, da imajo nekateri navedeno napačno ceno ali naziv. Trudimo se, da je napak čim manj, toda ne zagotavljamo pravilnosti in nismo obvezani do nikakršnega nadomestila v zvezi z nepravilno ceno oziroma drugimi nepravilnostmi.

 

Oddano naročilo, izpolnitev in preklic naročila

Oddano naročilo je potrditev, da naročate dostavo izdelkov in ste jih dolžni plačati v celoti dostavljavcu. Naročeno blago plačate neposredno dostavljavcu ob dostavi z gotovino oziroma z v naprej dogovorjenim drugim načinom plačila. Sprememba naročila ali roka dobave se lahko izvede najkasneje (5 minut) po oddaji naročila, tako, da po telefonu pokličete našega telefonskega operaterja.

V izrednih primerih, ko zaradi kakšnih okoliščin naročila ni mogoče dostaviti v določenem času, je ponudnik dolžan o tem naročnika tudi obvestiti. Izpolnitev naročila na podlagi oddanega naročila je vedno stvar D’Obro dostave hrane na dom in uporabnika spletne strani, enako velja za postopek plačila.

 

Ažurnost podatkov

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Naročilo se sklepa v slovenskem jeziku. Naročilo je shranjeno na lokaciji restavracije – zapisano v blok prejetih naročil.

 

Slike in besedilo

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti podobne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Ponudnik ne odgovarja, če se izdelek ne ujema z izgledom izdelka na sliki. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za morebitne napake pri opisih izdelkov ne odgovarjamo.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožbe lahko podate na e-naslov dobro@d-obro.si.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Datum zadnje spremembe: 3. 5. 2019